“Välismaalane võib Kaitseliidu põhikirja järgi olla organisatsiooni toetajaliige ja kuna liige saab olla vaid malevas, mitte Kaitseliidus üldiselt, kutsusin ma ta Pärnumaa malevasse,” selgitas maleva pealik kapten Erik Reinhold Pärnu Postimehele.

Reinhold ütles BNS-ile, et maleva juhatus hakkab Aretzi avaldust arutama neljapäeval. “Loodan, et otsus tuleb positiivne,” lisas ta.

Pärnumaa kaitseliitlaste juhi sõnul on Aretzi huvi Kaitseliidu vastu pikaajaline. Täpsemalt väljendas ta seda võidupüha ajal Toris, kui talle anti üle Eesti reservohvitseride kogu teeneterist.

“Siis ta avaldaski soovi Kaitseliiduga ühendada,” ütles Reinhold BNS-ile. “Mina omaltpoolt selgitasin, kuidas protseduur käib, ja nii ta teisipäeval avalduse kirjutaski.”

Pärnu Postimehe teatel tuli Aretz esimest korda Eestisse enne riigi taasiseseisvumist, 1991. aastal ja on sellest ajast siin käinud paarkümmend korda. Reservis olev Aretz on aastaid asendanud Saksa kaitseatašeed tolle puhkuse ajal, seega viibinud igal suvel neli-viis nädalat Eestis ja Soomes, sest atašee ei asu Saksa suursaatkonna juures Tallinnas, vaid Helsingis.

“Minu huvi on, et minu suhtlemine Eestiga ei lõpe teenistuse lõppemisega, vaid ma püüan neid sidemeid jätakata tsivilistina,” ütles Aretz Pärnu Postimehele.