"Tegelikult on tõsine heameel, et presidendile põllumehed ja toidutootjad korda lähevad. On väga vahva ametivendade esindajana siin kohal olla," rääkis Särgava ERR-ile.

Harju maakohtu esimees Helve Särgava tunnistas, et hoolimata linnas olevast ametist, on temagi maanaine. "Kuidas on üldse võimalik talupidajaga koos elada, kui mitte sellest maaelust ka ise vaimustunud olla. On siiras hea meel, et kutsuti ka maainimene," rõõmustas Helve Särgava.

Tavaliselt tähistab perekond Särgava vabariigi aastapäeva koduses õhkkonnas ning nende meelest on vabariigi sünnipäeva tähistamine väga vajalik. "Eesti rahvas on ju pisike killuke ja me võiksime rõõmu tunda, et oleme vabad vabal maal," sõnas Helve Särgava. "Meie Eesti tähendab seda, et ma võin oma mõtteid vabalt avaldada, et võin tunda end peremehena omal maal, see ongi see kõige olulisem."

"Sellelaadsed sündmused annavad sisemist julgust ja eneseuhkust ka neil hetkedel kui on raske või väga raske," lisas Juhan Särgava, et sellised sädelevad sündmused ei lase alla anda. "See annab kindluse ja sära igapäevaellu."