Eilsel riigikogu saarte saadikuühenduse kokkusaamisel majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajatega tõstatati küsimus, millistel asjaoludel ei ole ministeerium täitnud riigikogu eelmise aasta lõpus vastu võetud otsust lisareiside tellimiseks saarte ja mandri vahelise parvlaevailiikluse tihendamisel, teatas Kalle Laanet.

Riigikogu saarte saadikuühendus ei saa kuidagi leppida olukorraga, kus pool aastat peale poliitilise otsuse vastuvõtmist selgub, et ministeerium ei täida parlamendi otsuseid. Tegemist on klassikalise näitega, kus Riigikogu pannakse kummitempli rolli. Seda on eriti oluline meenutada just praegu, sest kohe-kohe jõuab 2014. aasta riigieelarve arutelu Riigikogu saali. Meenutagem, et samaaegselt on MKM-i haldusalas maksumaksja rahaga ümber käidud väga küsitaval kombel. Olgu selleks siis näited rahvusliku lennukompanii Estonian Air juhtimisest või Eesti Energia uljast ning ammuilma MKM-i kontrolli alt väljunud tegutsemisest üle kogu maailma. Eravestlustes rõhutavad MKM-i esindajad parvlaevaliikluse kvaliteedi järsku tõusu viimastel aastatel, samas kui riikliku tellimuse maht on 2008. aastaga võrreldes koguni 10% vähenenud.

Ministeerium on seisukohal, et reisiliiklus intervalliga 1.10 on piisav tihedus, kuna parvlaevade täituvus nimetatud sageduse juures on küllalt madal ja lisasõitude tellimist ei ole peetud vajalikuks.