“Eelmise nädala lõpus panin dokumendid Strasbourg’i teele,” ütles Sepp Oma Saarele.

Põhjuseks Suur-Sadama tn 11 asuva maja ümber käiv vaidlus, kuna linn on maja võõrandanud, kuid Sepa väitel ei ole selleks mitte mingisugust õiguslikku alust. Maja on Sepa kinnitusel tema pärandus.

Kuressaare linnavalitsuse õigusnõunik Vilma Kippak märkis, et Sepa kaebus on linna jaoks esmakordne juhtum, kui keegi otsib Kuressaarega seotud küsimustes abi Euroopa Kohtust.

Ta lisas ka, et sisuliselt ei vaidle Ragnar Sepp Kuressaare linnaga, vaid on vaidlustamas enne 1992. aastat tehtud ENSV-aegseid otsuseid ja toiminguid, millega vaidlusalused objektid riigistati.

Anni Randma, kellele maja enne sõda kuulus, tegi 1974. aastal testamendi Ragnar Sepa ema kasuks.

Tollal oli maja nõukogude võimu poolt võõrandatud ning selle oleks omandireformi käigus tagasi saanud vaid Anni Randma ise või tema otsene pärija, kes oli selleks ajaks ka juba manalateele läinud. Ragnar Sepp väidab aga, et mingit riigistamise akti ei ole kusagil arhiivides olemas ning seega ei saanud maja ka omandireformi alla kuuluda. Samas andis Kuressaare linnavolikogu 1997. aastal maja Ragnar Sepale tagasi.

Kaheksa aastat hiljem avastas maa-amet, et sellise otsuse tegemine ei olnud üleüldse linnavolikogu pädevuses ning tollane üleandmise-vastuvõtmise akt tühistati ja linn võttis maja endale.