EAÕK ülempreester Andreas (Kaupo) Põld ütles, et kui mungakloostri rajamisega Hiiumaale on kõik veel lahtine, siis nunnakloostri osas on enam-vähem kindel, et see tuleb Orissaare valda Ööriku külasse. „Praegu võin öelda vaid nii palju, et mõned meie kiriku nunnad avaldasid soovi Lääne-Eestisse elama asuda ja pärast pikaajalisi otsinguid jäi nende pilk lõpuks pidama Saaremaal,” rääkis isa Andreas.

Ta lisas, et kloostri moodustamiseks on EAÕK juba moodustanud toimkonna, kuhu peale metropoliit Stefanuse ja kirikuvalitsuse liikmete kuuluvad veel kiriku varahalduse töötaja, projektikirjutaja, arhitekt ja muinsuskaitse esindaja ning vajadusel kaasatakse kloostri rajamise ettevalmistustöödesse ka teisi oma ala spetsialiste.

„Loomulikult teeme ka koostööd Orissaare valla juhtidega,” ütles isa Andreas, lisades, et nunnakloostri rajamise ettevalmistustööd on kestnud juba paar kuud.

Küsimusele, miks otsustati nunnaklooster just Saaremaale Ööriku külla rajada, vastas isa Andreas: „Nunnad soovivad, et klooster asuks kõrvalise koha peal, kuid samas on vajalik, et inimesed sinna ka ligi pääseksid.”