Eile alustas Kuressaare politseijaoskond spetsiaalselt pühadeks planeeritud politseioperatsiooni. Kuivastu-Kuressaare maanteel mõõtis kiirust kolm liikluspolitsei patrulli, et tabada esimesi pühade pidamiseks Saaremaale kihutavaid autojuhte, kirjutab Meie Maa.

“Kui tavapäraselt oleme väljas ühe või kahe patrulliga, siis pühade perioodil on patrullide arv neli-viis,” lausus Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik. Lisaks on Saare politsei teinud avaliku korra tagamiseks taotluse täiendavate politseijõudude kaasamiseks.

“Oleme koostanud erineva sihtsuunitlusega tegevusi liikluse ja avaliku korra tagamiseks,” osutas Aare Allik öeldut täpsustamata. Tema sõnul on erilise tähelepanu all Kuressaare, kus jaanipühade ajal on avaliku korra rikkumise oht suurem kui mujal Saaremaal. Politsei hoiab silma peal kõigil Saaremaa jaanituledel.

Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe sõnul on päästetöötajate moraalne valmisolek kõrge. “Tehnika on niigi kogu aeg käigus, seda jaanipäevaks enam juurde panna ei saa,” ütles Lindmäe. Tema sõnul ei juhtu jaanitulest reeglina ühtegi tulekahju. Kurja juur on lõkked, mida peamiselt mandrilt tulijad armastavad mitmele poole valimatult teha.

Lõkete tegemine on populaarne põhjusel, et asjade ajamise viimase hetke peale jätnud külalised peavad ööbimisel leppima telkimisega, sest Saaremaa majutuskohad on jaanipäevaks juba kuid tagasi broneeritud.

Kuressaares Rüütli, Meri ja Saaremaa Valsi spaad omava Kuressaare Sanatooriumi AS-i müügi- ja turundusosakonna juhataja Marge Täks ütles, et tubade broneerimine jaanipäevaks lõppes juba märtsikuus.

“55 protsenti hotellides peatujatest on soomlased ja ligi 30 protsenti eestlased,” selgitas Marge Täks. Tema sõnul on viimastel aastatel eestlaste osakaal pidevalt suurenenud.