Eesmaa möönis, et Saarso avaldus tuli talle üllatusena. "Ta istub volikogu saalis minu kõrval ja mina olen teda vaadanud kui väga asjalikku ja heade ideedega meest," ütles Eesmaa Delfile. "See lausung mõjus ka minule natuke ootamatult."

Küll aga nentis Eesmaa, et inimesed on ometigi oma sõnavõttudes vabad. "Võib-olla ei ole nii sünnis või kena teiste inimeste kohta rääkida, aga praeguses maailmas on asjad hoopis teisiti kui veel 50 aastat tagasi," ütles ta ja lisas, et vabadust on rohkem.

"See on tema arvamus, ta ütles selle välja ja meie kohtunikeks on ju valijad," ütles ta ja lisas, et võib-olla on just Saarso võrdlemisi radikaalsed sõnavõtud valijate jaoks sümpaatsed.

Mis aga puudutab eetikakoodeksit ja seda, kuidas peaks vallavolikogu liige oma sõnu avalikkuses valima, rõhutas Eesmaa veel kord, et see on Saarso isiklik arvamus ja ta ei oska öelda, kas volikogul on plaanis Saarsolt sõnavõtu kohta selgitusi nõuda. "Parlamendis on asi rangem, aga ma ei tea, mis saab edasi."

"Austatud FB sõbrad, mul on ettepanek. Kõik need perverdid, kes mahuvad lühendi "LGBT" alla, tuleb arvele võtta kui 100% vaimsed invaliidid, millega kaasneks valimisõiguse tühistamine. Samas ei tähendaks see, et nad tööd tegema ei pea. Vaimne puue ei sega töötamist kirka ja labidaga ning ei kätke endast otsest ohtu tervele ühiskonnale. Ma mõtlen seda täiesti tõsiselt," kirjutas Saarso eile oma sotsiaalmeedia kontol.

Delfi küsimusele, kas ta enda meelest läks üle piiri, kostis Saarso, et seniks kuni ÕS-is on sõna „pederast”, võib ta asju nimetada nii, nagu tema neid näeb.