Kallase sõnul helistas ta Saarsole ja palus, et too täpsustaks postituse mõtet. Saarso selgitas talle oma LGBT temaatikaga seonduvaid hirme ja kartusi.

Kallas märkis, et ei ole postituse sisu ega sõnakasutustega kuidagi nõus ega saa seda ka kuidagi heaks kiita. "Te küsite, kas sellised sõnavõtud on lubatud? Mina ütlen, et ei ole," ütles Kallas Delfile ja möönis üleskutse põhiseadusevastasust.

Kallase sõnul ei ole Saaremaa vallal siiski mitte midagi võimalik ette võtta, sest vallavalitsus ja volikogu on üksteisest sõltumatud. Kallase peaks asjale ametlikult reageerima teised institutsioonid, näiteks õiguskantsler.

Isiklikul tasandil on Kallase ja Saarso suhted head. "Me saame väga hästi läbi ja oleme rääkinud väga mõistlikult sadamate teemadel," ütles Kallas. "Ma ei ole isiku vastu, ma olen tema sõnavõtu vastu ja tema seisukohtade vastu," märkis ta.

LGBT temaatikaga pole Kallase sõnul varem vallas tegeletud, kuna sellesisulisi küsimus pole tema sõnul keegi varem tõstatanud. "Ilmselt on Saaremaal sellega kõik korras," pakkus Kallas põhjuseks.

Lesbid, geid, bi- ja transseksuaalsete inimeste turvalisus on Kallase sõnul Saaremaal tagatud. Küsimusele, kas kahel mehel on Kuressaares ohutu käest kinni käia, vastas Kallas jaatavalt. "Aga kui peaks probleemid tekkima, siis ei ole see selline teema, mida me tahaks maha vaikida, tegeleksime sellega kindlasti," kinntias ta.

Temaatika on Kallase meelest kindlasti oluline, kuid ta leiab, et taoline üleskutse mõjub Saaremaa mainele halvasti. "On kurb, et inimesed nii kirjutavad ja viha õhutavad. Aga nii ühiskonnas kahjuks on," nentis Kallas. "Inimesed võiks olla üksteise vastu tolerantsemad, austada üksteist rohkem ja kasutada ka väljendusi, mis kedagi ei riiva ja halba ei tee, isegi kui sa nii mõtled."

Saaremaa vallavolikogu liige Mart Saarso kutsus möödunud nädalal sotsiaalmeedias üles lesbisid, geisid, bi- ja transseksuaalseid inimesi jätma ilma valmisõigusest ja sundima neid ainud füüsilisele tööle. Sõnavõtu on hukka mõistnud ka Keskerakonda kuuluv Saaremaa vallavolikogu liige Enn Eesmaa.