Heli on proovinud kasvatada väga palju erinevaid sorte. Kõik ei tule talle kohe meeldegi. Okra ehk botaanilise nimega söödav muskushibisk, soja, kiwano ehk ogamelon, kinoa ehk kassinaeris, amarant ehk rebasehein, maamandel ehk lõikhein on vaid mõned Heli kasvatatud taimede loetelus. “Mul oli see kuhjaga seemneid täis. Neist jätkub mulle neljaks aastaks,” osutas Heli kapi otsas olevale korvile, kirjutab Meie Maa.

Seemneid saab naine Seemnemaailma poest, aga ka tuttavate käest. “Tänavu suvel võis sorte tõesti sadu olla. Nii palju kui aiamaale ja kasuvuhoonesse mahtus, nii palju panin ka kasvama,” rääkis Heli.

Seemneid paneb ta maha igast sordist paar, muidu läheks väikese maalapi asemel vaja mitme hektari suurust põldu. Saagi tippaeg on juulis-augustis, siis ei jõua ta ise kõike ära süüagi.

“Kasvatan ainult neid, mis aitavad süüa, sest maapoest nagunii midagi osta pole. Linnas kõike ei müüda ja pealegi kipub rahakott õhukeseks jääma. Nälga ma igatahes ei kannata,” lausus last kasvatav töötu Heli. Nii ongi ta oluliselt sõltuvuses oma väikesest põllulapist.