SDE toetus kukkus oktoobris 19 protsendile, mis on neli protsenti vähem kui kuu varem. Saar ei kahetsenud sellest hoolimata kooseluseaduse toetamist ja uskus, et SDE toetus taastub peatselt.

"Meie arvates tuleb poliitikat teha nii, et väärtuskonfliktis seisad oma põhiväärtuste ees," lausus Saar. Ta uskus, et kooseluseaduse mõjud on ajutised ja peatselt tõusevad jälle fookusesse sotsiaalmajanduslikud teemad, millega SDE on pikalt tegelenud. Ta lootis, et ka valimiste põhiteemaks kujuneb küsimus sellest, et me ei saa Eestis kedagi maha jätta.

Kooseluseaduse vastuvõtmisele eelnenud küsitlused näitasid Eesti elanike enamuse vastuseisu nii homoseksuaalsusele kui ka kooseluseadusele. Kooseluseaduse suhtes kõige kriitilisem riigikogu erakond oli IRL, mille toetust kooseluseadus aga ei kasvatanud, sest IRLi toetus kukkus kaks protsenti 16 protsendile.

Saar kommenteeris, et esiteks ei olnud ka kõik IRLi toetajad kooseluseaduse vastu, sest ka nende seas oli inimesi, kes toetasid vähemuse kaitsmist. Ta oletas, et ka üle hea maitse piiri läinud argumentatsioon ei meeldinud inimestele. "See pani ka IRLi potentsiaalsed valijad ütlema, et see neile päriselt ei meeldi," lausus Saar.

Viimase kuu aja jooksul toimus veel mitu sündmust, millel oleks võinud olla reitingutele oma mõju. IRL teatas, et erakonna esimeheks jääb Urmas Reinsalu, aga peaministrikandidaat on Juhan Parts. Sotsiaaldemokraadid tulid välja ideega tõsta alampalk 800 eurole.

Saar nentis, et mõju reitingutele neil sündmustel polnud. Küll aga oletas ta, et Keskerakonna toetust võis natuke tõsta vahepealne lootus, et Keskerakonna peaministrikandidaadiks võib saada Kadri Simson. Eelmise nädalavahetuse teade sellest, et Edgar Savisaar otsustas ikka ise peaministrikandidaadiks saada jäi aga juba küsitluse ajast välja. Seega oletas Saar, et Keskerakonna toetus võib lähikuudel natuke kukkuda.