Saar ütles BNS-ile, et loodetavasti hakkab sügisel pärast puhkuste lõppu erakondliku eelistusteta inimeste arv vähenema.

Saar märkis Reformierakonna toetuse kasvu kommenteerides, et tõenäoliselt on see seotud selle erakonna suure meediakajastusega suvekuudel. "Kui natuke järgi mõelda, siis tuleb meelde showbisnisi kuldreegel ja tundub, et suvise reitingu juures see kehtib väga hästi, et igasugune kuulsus on hea kuulsus," ütles Saar BNS-ile.

"Ma väga loodan, et kui sügisel hakatakse natuke rohkem süvenema sellesse, milliseid lahendusi ja hoiakuid erakonnad pakuvad, siis tekib muutus ka arvamusküsitluses," lisas Saar. "Kui vaadata, kui üleolevalt ollakse rahvaarvamusse suhtutud ja kui jõuliselt on välja näidatud seda üleolevat suhtumist ja sinna juurde juba mitmendat kuud vinduv rahastamisskandaal, kus justiitsminister ei võta vastutust, siis on see pehmelt öeldes kummaline."

Ühe võimaliku Reformierakonna populaarsuse tõusu tegurina pakkus Saar välja ka Reformierakonna algatatud kampaania lastetoetuste tõstmiseks, mille eest sotsid on võidelnud juba aastaid. "Kui inimesed läbi näevad, et tegemist on blufiga ehk siis neid lastega peresid, kes kõige rohkem abi vajavad, selline lastetoetus ei aita, siis ilmselt hakkab see mingil hetkel ka reitingutes kajastuma," arvas ta.

Nende inimeste osakaal, kes küsitlusel ei osanud ühtegi erakonda teistele eelistada, kasvas 40 protsendile, selgus rahvusringhäälingu (ERR) uudistetoimetuse tellitud TNS Emori uuringust. BNS-i tellitud TNS Emori uuringutest enne augustikuud selgus, et erakondlikku eelistust mitteomavate inimeste arv on järjest kasvamas. Maikuus oli „ei oska öelda“ vastanute osakaal 30 protsenti, juunis 38 protsenti ning juulis 39 protsenti.

Reformierakonna toetus kasvas ka augustikuus, selgus rahvusringhäälingu (ERR) uudistetoimetuse tellitud TNS Emori uuringust. Kui juunis oli Reformierakonna toetus 31 ja juulis 34 protsenti, siis augustis tõusis see 39 protsendile, vahendas ERR uudisteportaal. Sellest kõrgem oli erakonna toetus viimati oktoobris 2010. Kõigi teiste parlamendiparteide toetus augustis võrreldes varasema kuuga langes. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus langes 25 protsendilt 20-le, Keskerakonnal 22 protsendilt 20-le ning IRL-il 15-lt 13-le protsendile.

Emor esitab erakondade toetused nende vastajate põhjal, kel on erakondlik eelistus olemas.

Emor küsitles ERR-i uudistetoimetuse tellimusel 918 valimisealist kodanikku. Küsitlusperiood oli 1.- 22. august.