Sihtasutuse juhi Aare Rüütli sõnul on nad koostöös politseiga aastatel 2009-2016 elusana leidnud 69 ja surnult 41 inimest. “Ainuüksi käesoleval kuul on Sihtasutuse operatiivsel otsingugrupil olnud kolm väljasõitu, kõik nädalavahetustel, millest kaks öösel. Möödunud laupäeval leidsime Emajõe ääres Tartus kadunud Matile kuuluvad jalanõud, sama päeva hilisõhtul sõitsime üle Eesti ööotsingule Lääne-Virumaale, kus päästsime 83-aastase Friedrichi elu,” tõi Rüütel näiteid. Eile öösel alustas otsingugrupp Rüütli väitel Valgamaal kadunud 39-aastase Riho otsingutega, mis lõppesid eile keskpäeval Riho surnukeha leidmisega.

“Need on kõik reaalsed töötulemused ja ma ei kujuta ette milliste kriteeriumite järgi Pikaro meie tööd üritab hinnata, aga mulje jääb, et ta pole lihtsalt teemaga kursis,” lisas sihtasutuse juht. “Öelda, et 500 inimese kaasabil läbi viidavad maastikuotsinguoperatsioonid on võrreldav selgeltnägijatega jutuga — see ei ole adekvaatne. Võimalik, et siin rääkis temas eradetektiivi büroo omanik, koos sellest vaatenurgast tulenevate huvidega.”

"Sihtasutuse Kadunud juhtimisorganiteks on nõukogu, juhatuse, täiendavalt annetusi koguva Otsingufondi nõukogu ja 9-liikmeline otsustusgrupp, lisaks koondab sihtasutus 500 registreeritud vabatahtlikuku ning on tänaseks rahvusvaheliselt Amber Alert Europe’i poolt tunnustatud vabatahtlik ühendus, mille eesmärgiks on otsida ja leida üles kaduma jäänud inimesed. Sihtasutusel ei ole töötajaid, keegi ei saa palka, riigilt ega ühestki Euroopa Liidu fondist sihtasutuse tegevust ei rahastata ning kogu töö tehakse ära vabatahtlikult," kinnitab Rüütel. “Omast uneajast ja enamasti ka omade kuludega sõidavad operatiivse otsingugrupi vabatahtlikud üle Eesti, et maksimaalselt kiiresti alustada kadunud inimese maastikuotsingutega,” selgitas ta, lisades, et kulusid aitavad kompenseerida ainult annetused, mille kasutamise üle otsustab fondi nõukogu.