Summa on kirjas kantselei direktori Tarmo Männi kinnitatud 2005. majandusaasta aruandes pikaajaliste kohustuste hulgas, kirjutab Eesti Ekspress.

Presidendi avalike suhete nõunik Eero Raun seletab asja nii: “11 miljonit sisaldab Helle Meri ja Arnold Rüütli pensioni arvestust, lähtudes oodatavast elueast. Statistikaamet ei tee arvutusi konkreetsete isikute kohta, vaid aluseks võetakse sünniaasta.”

“77aastase mehe keskmine oodatav eluiga 2005. aastal oli kaheksa aastat. 57aastase naisterahva keskmine oodatav eluiga 24 aastat.”

“Kõnealune 11 miljonit krooni on järgneva paari aastakümne peale arvestuslikult jagatud, lähtudes keskmise palga prognoosist ning seadusega ette nähtud määrast. Presidendi pension on 75 protsenti ametipalgast, presidendi abikaasa pension 50 protsenti presidendi pensionist.”

“Selliste arvutuste tegemine on kohustulik ning mitte ainult presidendi kantseleile, vaid näiteks ka riigikogule kõigi parlamendiliikmete suhtes. Arvestuse vajalikkust majandusaasta aruandes on rõhutanud ka riigikontroll.”