Juunis viiakse osa ajaloolisest mööblist taastamisele ja esindusfunktsioone sel ajal lossis enam täita ei saa. Lossi täielik restaureerimine algab 1. juulil, kirjutab SL Õhtuleht.

“Teatud asju peab president suvel loomulikult Tallinnas tegema ja siis leitakse ka võimalus, kuidas seda korraldada. Näiteks juunis tuleb Eestisse visiidile Hiina president ja teda võtab president ikkagi Kadriorus vastu,” märgib presidendi esindaja Ester Šank.

Riigipea esindusruume hakkab restaureerima aktsiaselts Lindrem, kes valiti välja riigihankekonkursil. “Lindremi pakkumine oli rahaliselt soodsam, veidi üle kolme miljoni krooni,” põhjendab Ester Shank valikut. Teise konkursil osalenud aktsiaseltsi Remeti pakkumine oli 400 000 krooni kallim.

Taastamisele lähevad presidendilossi esimese ja teise korruse fuajee, esimese korruse koridorid ja kõik presidendi teise korruse esindusruumid: suur kabinet, riiginõukogu saal ja suursaadikute saal. “Ikka laest põrandani, lisaks restaureeritakse suurem osa ajaloolisest mööblist.”

Suve lõpuks, kui president Arnold Rüütel Haapsalu külje alt Paslepa suveresidentsist pealinna tagasi kolib, peavad restaureerimistööd olema lõpetatud.