“Hea kombe kohaselt tahame iseseisvuspäeva vastuvõtul kasutada ja väärtustada võimalikult palju Eesti oma tooteid,” ütles SL Õhtulehele meisterkokk Imre Kose, kes nõustab Carmen Cateringi aastapäevapidustuste suupistelaua sättimisel.

“Eestist leiab palju põnevat. Aga samas tahame panna selle kõik natuke teistmoodi, kaasaegsesse vormi. Kui palju suupistetes ikka saab üllatavat olla, aga me kombineerime palju põnevaid tooraineid kokku,” ütles Kose.

Laual on ka mädarõikaga marineeritud kurgi-lõhe suupiste forellimarjaga, metsaseene- ja külmsuitsupõdrafilee salatiga. “See kõik on meie oma aineist. Pealegi on Eesti ju ulukite poolest tuntud. Mujal Euroopas pole nende liha üldse nii väga tavaline. Ühe suupiste teeme näiteks Eesti kitsejuustust. Selle juurde tuleb astelpajumarmelaad. Tekib hea hapu ja magusa tasakaal,” selgitas Kose. “Kasutame ka näiteks kadakamarjadega marineeritud forelli, millest saab suupiste rukkileivaga.”

Presidendi kantselei avalike suhete nõuniku Eero Rauni sõnul on aastapäevavastuvõtule kutsutud umbes 800 inimest.

Välisministeeriumi pressikeskuse direktori Andry Ruumeti sõnul ei avaldata täpset menüüd julgeolekukaalutlustel. “See on kuni 24. veebruarini üllatus.”

23. ja 24. veebruaril korraldatavad aastapäevaüritused lähevad maksma kuni 900 000 krooni.