25.02.2004, 09:07
Rüütel pakkus rukkisuupistet kadakamarjaga
President Arnold Rüütel pakkus iseseisvuspäeva vastuvõtul umbes 800 külalisele kõige erinevamaid suupisteid, meisterkokk Imre Kose on menüü kokkupanemist nimetanud meeskonnatööks.
“Siin on meil õrn keeletarretis siidriga, mille peal on õuna-sinepikreem,” tutvustas Kose ETV otseülekandes üht, erilisele lusikale paigutatus suupistet.
Külalistele pakuti kadakamarjaga õhukest rukkisuupistet, struudlit, mille sees oli mahlakas sealiha rosinatega ning suitsutatud rostbiifi pähkli-sellerisalatiga.
Menüüs olid ka rõikaga marineeritud lõhe, seenesalatit, milles oli külmsuitsu põdraliha, aga muudki.
Magusast said külalised väikseid tordikesi šampuse- ja ingverikreemi täidisega, karamelli, röstitud mandleid, viinamarju ja muud.
Külalisi toitlustasid ja teenindasid Carmen Catering ja hotell Palace.
Iseseisvuspäeva ürituste eelarve oli kuni 900 000 krooni.