Kantselei avalike suhete juht Eero Raun ütleb, et tänavu kehtib nõustamisleping juunini. Morande aitab kantseleid avalikkusega suhtlemisel ja teeb ajakirjandusuuringuid, kirjutab SL Õhtuleht.

“See on presidendi huvides,” ütles Raun, kes tegelikult peaks Morandelt ostetavat tööd tegema ise koos vastava ala nõuniku Kaidi Aheriga.

“Et on presidendivalimiste eelne aeg ja üleval on erinevad teemad, on põhjendatud sellised lisasisseostmised,” ütles Raun.

Morande värbamist põhjendab Raun sellega, et tellitavat tööd pole palju, kuid jätab valiku muud kriteeriumid saladusse.

Ka ei taha Raun öelda, kas Jugaste nõustab presidenti ise või ainult vahendab kantseleile asjatundjate teenust: “Need on korralduslikud detailid.”

Jugaste väitel on leping konfidentsiaalne. Ta ei ütle isegi seda, kas firma nõustab presidenti ennast või ainult tema nõunikke.

“Selle aasta alguses leppisime kokku, et teeme lepingu kuuekuulise, sest sügisel on täiesti uus olukord ja sellega Morande tegelda ei saa. Võimaliku presidendikampaaniaga on see lõppenud. See oli minu tingimus,” lisas Jugaste.

Jugaste tunnistas, et on presidendikantseleile ise nõu andnud, aga ka nõuandjaid vahendanud.

Morande olevat riigimehi ka varem nõustanud.

Krediidiinfo andmetel on Morande registreeritud Tallinnas Väike-Karja 12. Aastal 2003 oli firma müügitulu 890 389 ja puhaskasum 242 933 krooni.

Aimar Jugaste on muu hulgas olnud ajalehe Edasi ajakirjanik, uudisteagentuuri ETA peadirektor ja Hoiupanga avalike suhete juht. Ta on Vaala kunstigalerii juht ja suuromanik, osanik mitmes kirjastuses (Tänapäev ja Elukiri) ja reklaamifirmas.