Rüütel ütles Moskvas ilmuvale Rossiiskaja Gazetale antud intervjuus, et ei pea sobilikuks näidata oma isiklikku initsiatiivi kohtumiseks Putiniga, sest on Eesti presidendi ametis olnud küllalt lühikest aega. “Seetõttu sõltub siin paljuski meie idanaabrist,” ütles Rüütel.

Rüütli sõnul on riigipeade isiklikud kohtaktid äärmiselt hädavajalikud, sest sellistel kohtumistel otsustatakse palju tähtsaid probleeme ning luuakse eeldused edaspidisteks poliitiliste, majanduslike ja kultuuriliste suhete arenguks.

“Ma olen poolt presidentide vaheliseks kontaktiks,” kinnitas Rüütel ajalehele, mis meenutas intervjuu sissejuhatuses Rüütli kauaaegset tegevust EKP keskkomitee büroo liikmena ning kunagist ENSV ülemnõukogu juhtimist ja Nõukogude Liidu ülemnõukokku kuulumist.

Seni on Arnold Rüütel Eesti presidendina teinud töövisiidi Poolasse ja riigivisiidi Soome. Varssavis viibides olid Rüütlil kõneluseks lisaks Poola president Aleksander Kwasniewskile ka Ukraina president Leonid Kuts^ma ja Moldova president Vladimir Voroniniga. Ka järgmise visiidi peaks Rüütel tegema Eesti lõuna- või läänenaabrite juurde.