Esimesena jõudis 25. septembril kohale tänukiri president George W. Bushilt, kes tänas president Rüütlit Ameerika Ühendriikide nimel pühendumise eest vabaduse ja demokraatia ideaalide edastamisel Eesti presidendina kõikjal maailmas, teatas presidendi kantselei avalike suhete osakond.

“Te olete olnud ustav liitlane võitluses terrorismi vastu ja rahu propageerimisel maailmas. Ameerika Ühendriigid hindavad kõrgelt Teie toetust meie ühistes jõupingutustes Balkanil, Iraagis ja Afganistanis.

Teie väljapaistev karjäär Eesti rahva teenimisel on aidanud kaasa Teie riigi edule. Teie juhtimisel sai Eestist NATO ja Euroopa Liidu täisväärtuslik partner, mis on ajalooline saavutus.

Meie kahepoolsed suhted on Teie ametiaja jooksul muutunud samuti tugevamateks. Ma hindan kõrgelt Teie sõprust ja koostööd, mida Te olete pakkunud Ameerika Ühendriikidele. Koos anname oma panuse rahu edendamisele kogu maailmas,” seisis president Bushi läkituses.

Samuti saabus südamlik kiri Soome Vabariigi presidendilt Tarja Halonenilt, kes kirjutas: “Nüüd, mil Sinu tänuvääme ja viljakas töö Eesti presidendina on lõpule jõudmas, sooviksin veel kord anda edasi minu ja kõigi soomlaste suurima tänu viljaka koostöö eest kõigi nende aastate jooksul. Loodan, et ka edaspidi ei jää Soome teie perekonnale võõraks ning olete alati teretulnud Soomes.”

Palju on tänusõnu ja toetusvaldusi tulnud ka eraisikutelt, kes soovivad presidendile ja proua Rüütlile “jõudu, tervist ja visadust oma ideede teostamisel”; ning tänatakse “südamest tehtud töö eest”, “iseäranis sammude eest, mis Te astusite Eesti Euroopa Liitu saamisel!”.

Ametist lahkuvale riigipeale on kirjutatud: “Viimase viie aastaga on elu läinud edasi. Ilma Teie-poolse panuseta see kindlasti nii poleks olnud. Olite President kogu rahvale. Täname Teid selle eest ja soovime edu edaspidiseks.”