Rodina fraktsiooni üks juhtidest kommenteeris agentuurile Regnum Läti presidendi Vaira Vike-Freiberga avaldust selle kohta, et ta kavatseb 9. mail Moskvasse sõita, kuid peab seda kuupäeva peale fašismi üle saavutatud võidu aastapäeva ka nõukogude okupatsiooni alguseks.

Saveljev nimetas Läti seaduslikku võimu natslikuks režiimiks, kus mahitatakse fašistlikke kurjategijaid, nimetades neid kangelasteks, tõelisi kangelasi aga alandatakse.

“Teen pr. Vika-Freibergale ettepaneku Moskvasse mitte sõita,” ütles duumasaadik, “meil pole pidupäeval vaja näha tema morni nägu.”

Samasuguse ettepaneku tegi Saveljev ka teistele “sarnastele” Läti ja teiste riikide poliitikutele, soovitades neil kodus istuda või kui nad sellest muidu aru ei saa, siis Venemaal neile viisa andmata jätta.

Samas mainis Saveljev, et Eesti presidendi Arnold Rüütli seisukohad on Läti presidendi Vaira Vike-Freiberga seisukohtadest vähem küünilised ja seega ei puuduta tema arvamus Rüütlit.

Duumasaadik rõhutas eriti, et fašistlike riikidega ei tohi piirilepet sõlmida. “Kui Venemaa president seda siiski teeb, ütleme välja kõik, mis temast arvame.”