Hetkel ei ole Raepressi teatel Künnapuu 5 ja 5a kinnistud veel presidendi omandusse läinud ning tehingu ettevalmistamine alles käib

Tallinn teatas maikuus, et plaanib president Rüütlile võõrandada elamumaa sihtotstarbega kinnistud tema teenete eest Eesti Vabariigi ees. Tallinn teatas küll, et linna soov on maa Rüütlile anda tasuta, kuid selleks peaks riik võimaldama tasuta andmist. "Kruntide eest tuleb seaduse järgi tasuda 65 protsenti riigile. Oleme riigilt küsinud, kas võiks president Rüütli maksmisest vabastada, kuid vastust pole tulnud," rääkis linnavalitsuse esindaja Eha Võrk toona Delfile.

Raepressi sõnul on aga algselt maa "kinkimiseks" nimetatud protseduur eksitav ning president Rüütel peab kinnistute eest tasuma harilikust turuväärtusest 65 protsenti ise, mis tuleb linnal maareformi seaduse § 25 lõike 4 kohaselt kinnistute võõrandamisel riigieelarvesse kanda.

Seni on Rüütli elukohaks olnud Riigi Kinnisvarale kuuluv elamu Nõmmel Kaare tänaval, mis on aga niivõrd halvas korras, et president vajab elamiseks uut kohta.

Lisaks eluasemele rajataks Künnapuu tänaval asuvale maa-alale ka ruumid arhiivi, raamatukogu ja Rahvusliku Arengu Fondile tarbeks.

Kinnistusregistri andmete järgi on president Rüütli omanduses veel ka korter Tallinnas Lydia Koidula tänaval, maja Tartus Ilmatari tänaval ning kuus kinnistut Saaremaal Laimjala vallas.