Muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektori Mihkel Koppeli sõnul käisid nad ühes vaneminspektor Rita Peirumaaga esmaspäeval kohapeal asja uurimas. Koppeli sõnul keerasid kivikalme juurde külateelt läbi kraavi suured rööpad, sealjuures oli maha võetud ka üks teele ette jäänud jämedam kadakas, kirjutab Saarte Hääl.

Minema oli viidud hinnanguliselt 1–1,5 kuupmeetrit raudkive ja kiviklibu, mis pärineb arheoloogiliselt läbikaevatud kivikalme konstruktsioonist. "Traktorijälgede kaudu leidsime üles ka talu, kuhu kivid on toimetatud. See asub samas külas, kuid tol hetkel polnud kedagi kodus ja meil ei õnnestunud sealselt elanikult mingeid põhjendusi saada,” rääkis Mihkel Koppel.

“Loodetavasti oleme peagi ses osas targemad,” avaldas Koppel lootust, et süüdlase isik saab peagi kindlaks tehtud. Kivikalme oli tema sõnul tähistatud arheoloogiamälestiste plastikust tähisega, kus peal oli ka seaduse tekst – mälestise kaitsevööndiks on 50 meetri laiune maa-ala mälestise väliskontuurist või piirist arvates –, kive oli võetud aga kivikalme väliskontuurist 5 meetri kauguselt.

“Mälestise tähis oli selgelt külateele nähtav, sellest hoolimata veeti kivid minema. Seega on see üsna tahtlik tegu,” tähendas Koppel.