Valitsus kuulas eile ära rahvusringhäälingu (ERR) visiooni venekeelse telekanali käivitamisest ning ettepanekud programmi kohta. Pakutud kolmest programmiversioonist jätkatakse tööd variandiga, mille maksumus on ligi 4 miljonit eurot aastas.

ERR-i juhatuse liige Ainar Ruussaar ütles Eesti Päevalehele, et pakutud variantide vahe oli rahas, mis omakorda tähendab omatoodangu mahtu. „Nende eri variantide vahe oligi selles, mis on omatoodangu maht. Valitud variant tähendab umbes 20 tundi omasaateid nädalas, mis on meie enda toodetud venekeelne sisu. Lisaks siis hanked, mille tõlkimine ei ole ka odav," sõnas Ruussaar.

Strateegilist saatevõrku tema kinnitusel veel paigas ei ole, aga seal saab olema nii uudiseid, meelelahutust, intervjuusid ja muud. „Öösel aktiivset programmi ei ole, on venekeelsed tekstiuudised, samuti on päevasel ajal paaritunnine vöönd, kus on eetris venekeelsed tekstiuudised," kirjeldas Ruussaar tulevase kanali sisu. „Päeva jooksul saab olema kaks venekeelset uudistesaadet, venekeelne nädalat kokku võttev uudistesaade alustab veel enne, kui kanal valmis saab."

Delfi andmetel oli Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse plaan paluda telekanali jaoks maksimaalselt umbes 7 ja minimaalselt veidi üle 2 miljoni euro aastas. Optimaalne summa, mida valitsuselt paluti, on ca 4 miljonit eurot.

Lisaks soovib ERR saada valitsuselt telekanali loomiseks ühekordse investeeringuna ca 1,8 eurot. Juhul, kui kanal luuakse juba 1. septembril 2015, nagu ajakirjanduses varem on välja pakutud, sooviks ERR eelarvesse veel lisaks ca 1,3 miljonit eurot.