Laupäeval eetrisse läinud "Aktuaalse kaamera" Ida-Virumaal 600 inimese koondamisest rääkivat uudistelõiku illustreeriti videopildiga sellest, kuidas vihane rahvamass jookseb tormi ametliku väljanägemisega hoonetele, lõhub aknaid ja lehvitab Venemaa lippe. Sealjuures ei olnud märgitud kus, mis, millal ja mispärast pildil toimub. Seejärel sai samal taustal sõna Balti ja Vene uuringute keskuse direktor Vladimir Juškin, kes lausus, et hübriidsõda on Balti riikides Venemaa juhtimisel käinud juba kaua.

"Tunnistan, et laupäevaõhtuse "AK" lõik Ida-Virumaalt oli vormistatud ebaprofessionaalselt. Sisuliselt ei ole uudisloole midagi ette heita, kuna katteplaanid kattusid Vladimir Juškini kommentaariga Venemaa hübriidsõjast ja Ukraina sündmustest, kuid viide selle katteplaani selgitamiseks puudus või oli vähemalt ebaselge. Selle eest ma ERR-i juhatuse liikmena ka vabandan," sõnas ERR-i juhatuse liige Ainar Ruussaar lõigu kommentaariks Delfile.

Mainitud katteplaanil tundis treenitud pilk ära Donetski valitsushooneid hõivavad separatistid, kuid tavavaatajale ei andnud saatelõigu autor Vahur Lauri üheselt mõista, et ekraanil on väljaspool Balti riike üles võetud arhiivikaadrid.