Valitsus arutas neljapäevasel kabinetinõupidamisel rahvusringhäälingu venekeelse telekanali loomist ning andis sellele omapoolse toetuse. Järgmise sammuna peavad rahandusminister ning kultuuriminister otsima telekanali käivitamise ja ülalpidamise katteallikaid. Kanali maksumuseks kujuneb umbes neli miljonit eurot aastas, vahendasid ERRi raadiouudised.

Ruussaar rõhutas, et tegemist pole propagandakanaliga ja konkureerida Venemaa rahastatud suurte telekanalitega ei plaanitagi. Nelja miljoni euro eest saab kanal umbes 20 tundi nädalas nii omatoodetud programmi kui ka hankeprogrammi, mis osaliselt häälega vene keelde dubleeritud, osaliselt tiitritega. Programmi hulka kuuluvad ka kordussaated.

"See on ikkagi suures osas parimal vaadatavuse ajal - hommikuti ja õhtuti - täiemahuline televisioon," lisas ta.

"Eestis elab üle 300 000 vene keelt kõneleva inimese. Kas 300 000 vene keelt kõneleva inimese seast pole võimalik leida säravaid, tarku, asjalikke arvamusliidreid? Mina näen praegu probleemi ja loodava vene kanali - ma ei ütle telekanali, vaid kanali - võimalust selles, et minu meelest venekeelsetel inimestel on see probleem, et nende arvamus ei kõla, neil ei ole auditooriumit, platvormi, kohta, kus oma mõtteid väljendada. Arvan, et see on üks loodava kanali väärtus," rääkis Ruussaar.