Rummi hinnangul on koostöö pealinnas eeskätt kasulik Keskerakonnale, mis sotside häälte asemel vajab lühikeses perspektiivis SDE kaasvastutust ning pikemas perspektiivis soovib sotse koostöö abil lihtsalt nõrgestada. “Häälte vahekorraga 44:8 ei sõlmi me mitte koalitsioonilepingut, vaid ajutise töövõtu lepingut,” kirjutab Rumm erakonna siselisti saadetud kirjas.

Rummi sõnul loodavad sotsid Tallinna võimuliidus kaitsta nende püsivalijate huve, kes peavad koostööd Keskerakonnaga õigeks, ning uusi valijaid juurde võita, kuid volikogu kohtade arvu arvestades pole erakonnal selleks jõudu. “Küll aga vastutame koalitsioonis kõigi Keskerakonna vigade ja sulitempude eest,” märgib ta.

“Kõik tallinlased mäletavad erinevalt meie muust valimisprogrammist, et lubasime lõpetada lauspropaganda ja puhastada linnavalitsuse raha raiskavatest parteilistest ametnikest. Selle asemel luuakse meie kaasvastutusel Tallinna televisiooni ja võetakse mupo palgale parteisõdur Henrik Normann,” märgib Rumm ja lisab, et see kõik on alles algus. “Kardan, et selline hakkabki olema uus poliitiline kultuur pealinnas — nemad teevad, meie vastutame,” nendib Rumm.