"Keskerakond on üks tähtsamaid Eesti erakondi ja nädala pärast selgub, kas seda erakonda juhib Jüri Ratas või keegi teine. Tegelikult on väga segane, mida Savisaar teeb, kas ta tegelikult ka on valmis vastu võtma erakonna sisevalimistel kaotuse Jüri Ratasele," ütles Samost ja lisas, et tema kandideerimise koha pealt mitu nädalat kestnud teadmatuses saabus mõningane selgus reede õhtul, kui Savisaare kandideerimisavaldus siiski tuli, vahendavad ERR Uudised.

"Kui vaadata aga viimaste nädalate Savisaare Facebooki sissekandeid, mis on täiesti enneolematuid vorme võtnud, siis väga raske on kindel olla, kas kandideerimine on lõpuni kindel või kavatseb Savisaar mingil hetkel, mingil viisil, enne valimisi taanduda," nentis Samost.

Rumm arvas, et Savisaare kandideerimissoov on kindel, kuid see näitab tema sõnul, et inimene ei oska väärikalt taanduda ja väärikalt kaotada.

"Kui me vaatame siin Savisaare paremini sõnastatud avaldusi sel nädalal, siis ta muuhulgas järjekordselt mängis selle peale, et ta on haige inimene, kuidas tal läheb kaks aastat aega, et sellest taastuda ja talle on ootamatult nuga selga löödud," nentis Rumm ja lisas, et tema arvates on sobimatu, et Savisaar rõhub oma füüsilisele puudele.

"See, miks teda ikkagi enam erakonna esimeheks tagasi ei valita on ikkagi see, et tema vaimne vorm on muutunud nii halvaks, et inimesed, kes teda erakonna sees igapäevaselt näevad, saavad aru, et sellise juhiga jätkata enam pole võimalik," arvas Rumm.