"Kujutlege, et sõidate rahulikult mööda teed. Äkki tuleb teile vastu üle terve tee mõlemas sõidusuunas kraavini ulatuv masin. Üllatute? Vihastate? Kindlasti, eriti kui olite sunnitud võpsikusse põrutama," kirjutas presidendiproua oma Facebooki kontol.

"Umbes sama juhtus täna kella 18.30 paiku Pirital mereäärsel jalgrattateel, kus absoluutsel tipptunnil liigub tervet teed hõlmav harjamasin," meenutas Evelin Ilves.

"Nägin teda umbes 25 meetri pealt, sooritasin tõelise kolmikhüppe murule, veel 50 meetrit põlvetõstejooksu rulluiskudega.... Ja jäin püstigi... Minu taga tulnud rattur keeras järsult mere poole ja pidi peaaegu pingiga kohtuma. Teel oli kümneid kiiruisutajaid, peente kummidega maanteerattureid, väikseid ebakindlaid rulluisutajaid, eakaid rattureid," jätkas presidendiproua sündmuse kirjeldamist.

Evelin Ilvese sõnul masinast teed pidi mööduda ei saanud ning lisaks liikus see veel nii aeglaselt, et trenni jätkates oleks pidanud temast tunni jooksul veel umbes 5-10 korda mööda muru või peenraid mööduma. "Või üle hüppama..."

Presidendiproua pidas selle masina ka kinni ja küsis, kas juht ei arva, et ta on rajale tulnud kõige halvemal ajal üldse, olles tõsiseks ohuks kõigile teel olnud liiklejaile. "Ähh, missa tahad?", oli Evelin Ilvese sõnul ainus, mis talle masina aknast vastu kostis.

"Tulgu ometi sel inimesel mõistus koju, kes rahvast täis rajale sellisel ajal sellise masina saadab! Kes vastutab taoliste ohtlike mängude eest? Hiljem tuletas kogu situatsioon meelde ammu nähtud filmi "Itaallaste uskumatud seiklused Venemaal"," nentis esileedi lõpetuseks.