Tänavu augustis, üheksa kuud pärast õnnetust valminud kriminaaluurimise tulemus vabastas saatuslikul päeval hukkunud Aleksi rühma eest hoolitsenud õpetaja Virge vastutusest – tema käitumises ei leitud formaalset ega sisulist rikkumist. "Mõned asjad on õnnetusjuhtumid. Sinna ei ole midagi teha. Lastega juhtub õnnetusi," tõdes prokurör Lea Pähkel "Pealtnägijale".

Vastupidiselt prokuratuuri otsusele on suur osa lasteaia personalist ja osa lapsevanemaid veendunud, et õnnetuse eest on vastutav just Virge, teised aga nõuavad samal ajal, et Virge tööle tagasi võetaks ja et tema ees vabandataks, vahendab ERR Uudised.

"Praegu ma tunnen tõesti seda, et ma olen lahti lastud suure süüga. Ma olin see päev tööl, ma olin õpetaja see päev rühmas. Aga ma ei saanud tõesti midagi teha, sest selle kohta on kõik öelnud, et unearteri puhul see on momentaalne, sinna ei ole midagi teha - oleks ma seal lähemal, veel lähemal seisnud, ka poleks saanud," rääkis Virge.

Pärast lapse hukkumist lahkus Rukkilille lasteaia endine juhataja omal soovil töölt. Õpetaja Virge võttis pärast õnnetust vabatahtlikult palgata puhkuse, kuid neli kuud hiljem, märtsis, avaldas ta soovi tööle naasta, sest osad vanemad lausa palusid seda. Virge toetuseks koguti ka rühma lapsevanemate allkirju. Kuid neli päeva pärast seda, kui kasvataja avaldas soovi naasta, öeldi tema tööleping üles.

Õpetaja pöördus oma õiguste kaitseks töövaidluskomisjoni, kust tuli tänavu mais tavainimese jaoks kummaline otsus – lepingu ülesütlemise alused tunnistati küll tühiseks, aga vallandamise otsus jäeti siiski jõusse.

Augustis avaldatud prokuratuuri otsus ütleb ühemõtteliselt, et mingite reeglite mittetäitmist Virgele ette heita ei saa.

"Miks need inimesed, kes tegelikult peaksid asja eest vastutama, käivad tööl edasi ja teenivad oma kohtadel edasi, aga seda, kes on kõige väiksem ja kõiges selles kõige rohkem kannatada on saanud nii psüühiliselt kui ka materiaalselt, kaotades töö, ainsana materdatakse? Et tema on nüüd süüdi ja kõik ülejäänud on puhtad?" arutles lapsevanem Ain, kes toetab VIrge lasteaeda tööle naasmist.

61aastane Virge on hetkel küll ametlikult pensionil, aga oleks valmis kasvatajana edasi töötama. See aga on võimatu, sest teda saadab lapse surma põhjustaja kuulsus.