Parima rukkikasvatajana Eesti Rukki Seltsi poolt rukkikuningaks tituleeritud Kruusamägi ütles, et tema pildiga viinapudeli ümber tekkinud tähelepanu on üle paisutatud ja tema eesmärk polnud reklaamida ennast, vaid kodumaist rukist, kirjutab Virumaa Teataja.

“Minu arvates ei ole aru saadud, et Kuningliku Rukkiviinaga ei propageerinud me rukkiseltsiga viinajoomist, vaid pöörasime tähelepanu kodumaise rukki kasvatamisele ja kasutamisele meie tööstuses,” ütles Kruusamägi.

Ta viitas, et Eesti piiritusetootmise traditsioonid on hakanud viimastel aastatel hääbuma, sest viina toodetakse imporditud piiritusest. “Minu eesmärk polnud enesereklaam, vaid tähtsustada Eesti rukist, millest saab valmistada nii leiba kui ka kvaliteetset piiritust. Möödunud aastal müüsin 1000 tonni rukist Rakvere piiritustehasele, et kodumaist piiritustööstust edendada,” rääkis Kruusamägi.

Rakvere piiritustehas lasi rukkikuninga pildiga rukkiviina välja eesmärgiga propageerida kodumaist toorainet ja võidelda välismaalt tuleva odava piirituse vastu.