Ruhnu vallasekretär Tiina Allik ütles Delfile, et endine vallavanem Aare Sünter pani 1. juunil perekondlikele põhjustele viidates oma ameti maha.

"Valisime volikogu istungil uueks vallavanemaks Triinu Lambi, kes on nõus selles ametis töötama kuni avalikul konkursil leitakse uus vallavanem," rääkis Allik. "Eks me ikka näeme hea meelega, et vallavanem elaks kohapeal, siis ta on kursis kohalike rõõmude ja muredega."

Alliku sõnul on avaldusi juba laekunud, kuid nende hulgas pole kohalike elanike avaldusi ja huvi tuntakse ka telefoni teel. Avaldusi oodatakse kuni 2. juulini.

Vallavanema brutopalk on kuni 1060 eurot kuus.

Ruhnu vald pakub omalt poolt huvitavat ja vastutusrikast tööd, häid eneseteostuse võimalusi, võimalust asjalike ideede rakendamiseks ning kindlustab elamispinnaga.

Ruhnu vallavanema tööks on valla arengu strateegiline planeerimine, vallavalitsuse töö juhtimine, korraldamine ja vallavalitsuse istungite ettevalmistamine, Ruhnu valla esindamine õigusaktides ettenähtud pädevusele.

Samuti peab vallavanem planeerima valla eelarve, tagama selle täitmise, tagama valla munitsipaalomandi säilimise ja tagama selle otstarbeka kasutamise ning vallavalitsuse hallatavate asutuste töö korraldamise.

Sobiv kandidaat peab vastama Avaliku Teenistuse Seaduses (ATS) ametnikule kehtestatud nõuetele, omama vähemalt kolmeaastast inimeste juhtimise kogemust era- või avalikus sektoris, orienteeruma omavalitsuse tööd puudutavas seadusandluses.

Sobival kandidaadil on analüüsivõime, iseseisev otsustus- ja juhtimisvõime, koostöö- ja läbirääkimisoskus, avaliku esinemise oskus.

Ta peab olema väga hea eesti keele oskus ja võõrkeele oskus. Kasuks tuleb projektide kirjutamise oskus, kõrgharidus ja arvutioskus.

Ligi üheksa aastat Ruhnu valda juhtinud Aare Sünter esitas avalduse 31. maist ametist lahkumiseks.