Saarte Häälega võttis ühendust Ruhnu saare püsi-elanik, kelle kinnitusel sinna 2007. aastal püstitatud tuulegeneraatorid ainult seisavad ja kujutavad kehva seisukorra tõttu endast elanikele ohtu.

"Minu nägemuses võiks see asi töötada. Ruhnu saare rohelise energia vastu pole mul midagi - asi on ju valmis ja 10 miljonit krooni on sinna alla pandud," rääkis anonüümseks jääda soovinud saareelanik. "Mulle on südamelähedane, et ta oleks korras ja et kõigil oleks tore, aga mitte nii, et seisab lihtsalt mingi raud siin. Eesti Energia ei tunne absoluutselt huvi selle vastu."

Eesti Energia taastuvenergia ja väikekoostootmise ettevõtte juht Innar Kaasik kinnitas tuulikute mittetöötamist, kuid soovitas probleemi mitte üle forsseerida. Näiteks ei olevat mingisugust ohtu, et mittetöötava tuuliku osad võiksid alla kukkuda.

"Üks tuulik on tööst väljas, sest kohale tuleb tuua kraana. Kuna saarele suurt pargast püsivalt ei käi, ootame ära ka teise tuuliku remonditsükli saabumise," selgitas Kaasik.

"Ruhnu läksid üles kapitaalremonditud seadmed. Ruhnul on ka saekaater ja kui seal olid vanad masinad, siis Ruhnule viidi järelveetav generaator, mis paigaldati kaatri juurde. Elektrilevi ostis poolteist aastat tagasi uued generaatorid, mis suudavad tulevikus ka saekaatri käivituse ära kannatada. Katkestusi kindlasti ei tule."

Ruhnu ja ka teiste väikesaarte elanikele soovitab Kaasik igasuguste probleemide ennetamiseks hoopis ise generaatorid püsti panna.