Rahva Ühtsuse Erakonna esimees Kristiina Ojuland ütles diskussiooni alguses, et Eestil on kaks probleemi: islami invasioon ja valge rassi kadumine. Koos EKRE liikme Georg Kirsbergi ja RÜE liikmete Marek Tohu ja Triin Raidmetsaga prooviti leida nendele probleemidele lahendus.

Esimese lahendusena toodi asüüliseaduste karmistamine. "Kui kõigiga käituda kui illegaalidega, siis need parasiidid lähevad siit ise ära," ütles Tohu. Lisaks soovitas ta teha teavitustööd rahva seas. "Rahvale tuleb rääkida, mis maailmas toimub isegi, kui seda nimetatakse vihakõneks või rassismiks," sõnas ta.

Ojuland pakkus moderaatorina välja idee relvastatud piirivalvest, et ära hoida invasioon. "Kui mustad juba siin riigis on, siis on liiga hilja," kinnitas ta. Samuti pakub ta välja rahvapatrulli võimaluse.

"Kui kodanikupatrull moslemit tänaval maha ei löö, siis nad tulevad ikka riiki sisse," matab selle mõtte maha Kirsberg. Temaga ei nõustunud Marek Tohu, öeldes "igale kuradi ahvile tuleb vastu pead anda, kuni nad kurdavad, et eestlased peksavad“.

Vahepeal pakuti publikust välja ka rahumeelsemaid võimalusi. "Kui meie naised sünnitaksid sama palju kui moslemi naised, siis meil poleks probleemi," soovitas üks härra. Kuid sellega arutlejad ei nõustunud, väites, et sellest ei piisaks.

Arutelu lõpus jõuti järeldusele, et piirid tuleb sulgeda, poliitilist võimu muuta ja seadused ümber kirjutada.