“Liibanoni meedia kajastas uudist, aga mitte nii nagu varem. See ei olnud enam esiuudis,” ütles Delfile  Liibanoni internetiportaali Lebanon Files peatoimetaja Rabih Haber. “Kahjuks ei pööratud videosalvestusele enam kõrgendatud tähelepanu.”

Lühike klipp, mis ilmus meediasse neljapäeval, ei kätkenud endas ka uut infot: pöördumises ei esitatud konkreetseid nõudeid ning sisuliselt oli palve videos adresseeritud pigem röövitute lähedastele ning Eesti valitsusele.

Kirjud vaibad taustal — kas siit saab uut infot?

Kui esimene videopöördumine oli filmitud neutraalsel valgel taustal, siis teises videos on sein röövitute selja taga kaetud mustriliste vaipadega.

“Vaevalt, et nendest vaipadest uurimises lisainfot saab. Tegu on tavaliste vaipadega, mida kõrbealadel kasutatakse. Me kutsume neid “badoo”. Muster ei ole midagi ebatavalist, sellised vaibad on kasutusel kõikjal Süürias ja Liibanonis, neid kasutatakse tavaliselt istumisalusteks telgis,” ütles Delfile Liibanoni kristliku partei väljaande Lebanese-Forces.com toimetaja Elias George.

“Võimalik, et röövjad tahtsid vaipadega midagi varjata,” ei oska mitmekesisema tausta kohta arvata midagi ka Lebanon Filesi peatoimetaja Rabih Haber.

Videopöördumine, mis võib olla filmitud 16. mail, nagu eestlased videos ütlevad, jõudis avalikkusse ette eelmisel neljapäeval. Vaata pöördumist videost.