Politsei andmetel röövisid kurjategijad viimase kahe nädala jooksul trepikojas vähemalt kolme naist ja üritasid röövi ühel korral. Kõik röövlid on siiamaani vabaduses, kirjutab Eesti Päevaleht.

Neile, kelle majas on fonolukk, soovitab Põhja politseiprefektuuri nõunik Kalle Klandorf alati küsida, kelle juurde minnakse, kui keegi võõras uksest sisse pääseda üritab. “Iga trepikoja juurde ei saa politseinikku panna, aga kui trepikojas paistab võõraid, võib inimene korterisse helistada, et endale keegi alla vastu kutsuda — kahekesi on ikka kindlam,” sõnas Klandorf.

Röövel valib ohvriks ikka endast nõrgema, näiteks vanainimese, naise või lapse. “Tavaliselt kasutatakse vägivalda — alles oli juhtum, kui ohvril löödi põsesarn puruks. Võidakse ka selja tagant pähe lüüa, nii et inimesed suudavad ainult väga häguselt kallaletungi meenutada,” rääkis Klandorf.

Nooremal inimesel soovitab Klandorf kaasas kanda gaasiballooni, aga ka juukselakk või deodorant ajab asja ära.

Eesti Naabrivalve juhatuse esimees Tarmo Vaik soovitab kallaletungi ennetamiseks hoiduda nurgatagustest, eelistada sularahale pangakaarti ja mitte kanda liiga palju ehteid. Kui kojutulekuga jäädakse pimeda peale, siis tasub keegi vastu kutsuda.