"Rootsi õhuväel on kavas osaleda sel kevadel US Air Force’i Ämaris viibimise ajal õppustel koos USA ja Soome hävituslennukitega. Õppused toimuvad vastavalt plaanile, mis on täielikult kooskõlas Rootsi õhuväe eelnevalt tehtud otsusega," ütles Ljunggren.

"Venemaa suursaadik on saanud vastused oma küsimustele," lisas suursaadik.

"Kõik väited, et õppuste sisu ja Rootsi poliitikat seoses õppustega saaks tõlgendada järeleandmisena Venemaa survele, on täielikult valed," kinnitas ta.

"Rootsi kavatseb osaleda õppustel vastavalt otsusele, mille Rootsi õhuvägi tegi pärast USA ja Soome esindajatega läbirääkimist," lisas Ljunggren lõpetuseks.

Expressen kirjutas eile, et planeeritav õppus on Venemaa president Vladimir Putinis ja Vene relvajõudude juhtkonnas rahutust tekitanud.

Venemaa suursaadik Stockholmis Viktor Tatarintsev kohtus Rootsi kabinetisekretär Annika Söderiga, kes kinnitas Tatarintsevile, et Rootsi hävituslennukid ühise õppuse ajal USA ja Soomega Eestis Ämari lennubaasis ei maandu.

Mitmed Riksdagi liikmed on teatanud, et tahavad välisminister Wallströmi ilmumist väliskomisjoni ette selgitusi andma, kuna ei mõista, miks Söder üldse Venemaa esindajaga õppustealast tegevust arutas.