Tervishoiutöötajad teatasid, et nad ei kirjuta alla sotsiaalministeeriumis valminud koostööleppele, sest minister keeldus nende sõnul võtmast poliitilist vastutust kokkuleppe täitmise eest.

"Olen valmis seda allkirjastama ja kohustusi täitma. Tõsi on muidugi ka see, et kui minult küsiti, kas oleks võimalik saada konkreetne mõõdetav rahaline eesmärk aastaks 2020, siis ütlesin, et ei ole valitsuse liikme pädevus võtta riigile siduvaid kohustusi parlamendi nõusolekuta. Eks see oli väikeseks minu katsetamiseks sinna pandud ja ega eesmärk ei olnud vähe ambitsioonikas - sooviti mõne aastaga tervishoiurahastamist kahekordistada," selgitas Taavi Rõivas "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus, vahendab ERR Uudised.

"Mina panen oma allkirja siia leppele kindlasti ja ma kinnitan, et kõikide asjade eest, mis on ministeeriumi ja minu pädevuses, kindlasti ma ka poliitiliselt vastutan. Ma väga loodan, et siia tuleb allkirju veel," sõnas ta, lisades, et pidulikust allkirjastamisest tähtsam on see, et olemas on tekst, mille on koostanud sektor.