"Aitäh Eesti inimestele ja perekondadele, et nad on olnud mõistvad ja toetavad, et nende pereliikmed võetakse kaheks nädalaks nende juurest ära," sõnas peaminister Rõivas. Eriti liigutav on peaministri sõnul see, et osad reservväelased sõitsid kodumaale spetsiaalselt õppuste pärast. Kokku tuli õppusele Siil reservväelasi 12 välisriigist, vahendab valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Lisaks avaldas peaminister tänu neile kaheksateistkümnele tööandjale, kes teadaolevalt on töötajatest reservväelastele tasunud vabatahtlikult palgavahe õppuste ajal. Valitsuse üks eesmärke on tulevikus kõigile reservkogunemistel osalejatele selle tõttu saamata jäänud töötasu kompenseerida.
Peaministri sõnul on Siil näidanud kaitseväe kõrget suutlikkust, sest reservväelaste õppustele kutsumine ja üksusteks formeerimine õnnestus plaanitust pareminigi. "Õppuse senine käik on kinnitanud, et Eesti kaitsevägi töötab ühtsena - ei ole vahet, kas üksused tulevad kaitseliidust, on reservväelased või ajateenijad. On näha, et kõik on siin väljas ühtse meeskonnana ja ühise eesmärgi nimel. Eesti iseseisvus väärib kaitsmist."

Peaminister avaldas tänu ka liitlastele, kes on saatnud õppustele nii maapealseid üksusi kui toetanud näiteks õhukaitse võimega. "See on hea näide reaalsest NATO toimimisest - saame tuge valdkondades, milles meil endil võimed puuduvad või on vajaka jäämist," sõnas Rõivas. Õppusest võtavad osa sõjaväelased ja vaatlejad Ameerika Ühendriikidest, Suurbritanniast, Saksamaalt, Belgiast, Poolast ning teiste riikidest, kokku umbes 750 inimest.

Peaministri sõnul on võtmetähtsusega, et Eesti viib õppuse läbi kooskõlas rahvusvaheliste kohustustega ja kutsus õppusi vaatlema kõik OSCE liikmesriigid. Vastavalt Viini Dokumendile tuleb vaatlejad kutsude õppustele, mille osalejate arv on vähemalt 13 000. "Eesti on korraldanud õppused läbipaistvalt ning kutsunud kohale OSCE riikide vaatlejad, sealhulgas ka Venemaalt," sõnas Rõivas ning lisas, et Eesti eeldab samasugust läbipaistvust õppuste läbiviimisel ka Venemaa poolt.
Kuni 15. maini kestval suurõppusel Siil 2015 harjutavad Eesti kaitsmist üle 13 000 Eesti ja liitlaste reservväelase, tegevväelase, ajateenija ja kaitseliitlase - tegemist on kaitseväe kõigi aegade suurima õppusega.