"On oluline, et relvarahu, mis Minskis kokku lepiti, seekord ka päriselt ellu viidaks. Pärast viimast relvarahu, mis sõlmiti Minskis viis kuud tagasi, on surma saanud üle 5000 inimese, sealhulgas palju tsiviilelanikke. Tänases kokkuleppes on palju detaile, mis vajavad edasist tööd ja lepingu edukuse määrab tingimuste reaalne täitmine," ütles Rõivas.

Lisaks Minski kokkulepete täitmisele on Rõivase sõnul oluline tagada Ukraina majanduslik kestlikkus ning selleks peab Euroopa Liit koos teiste rahvusvaheliste partneritega suurendama majanduslikku toetust Ukrainale.

"Laenuabi andmine oli üks põhiteemasid ka minu kohtumistel peaminister Jatsenjuki ja president Porošenkoga," rääkis Rõivas.

Peaminister Rõivas viibib Brüsselis, mitteametlik Euroopa Ülemkogu kohtumine algab eeldatavasti kell 16.00 Eesti aja järgi, enne seda on Rõivasel plaanis kohtumine Põhja-Balti peaministritega.

Ülemkogu alguses annavad liidukantsler Merkel ja president Hollande ülevaate Minski kohtumisest. Ülemkogul osaleb ka president Porošenko.