Rõivas rääkis Vikerraadio saates "Stuudios on peaminister", et uudis Savisaare kahtlustusest tuli talle halva üllatusena.

"Kuigi küllalt palju on olnud neid inimesi, kes on öelnud koguaeg, et nii need asjad Tallinnas käivad, siis siiski, kui kapo ja prokuratuur on kogunud piisavalt tõendeid, et öelda, et nii see tõesti on, siis on see tõsine asi," rääkis Rõivas ja lisas, et päris tühja koha pealt sellist uurimist algatada ei saa.

Rõivas rääkis, et ta usub selles juhtumis ikka Eesti õiguskaitseorganeid.

"Kui algatakse kriminaalasi, siis on õiguskaitseogranitel ilmselt tõendeid, kuid neid tuleb kohtus esitada ka nii, et need pidama jääks ja enne kohtu otsust eos süüdimõistmine kohane ei ole. Samas ka selline kahtlus on juba piisavalt tõsine asi," lisas Rõivas.

Rääkides Savisaare uurimisega seotud ettevõtjatest ütles Rõivas, et ta ei saa kommenteerida kriminaalasja detaile. "Ootame ära kohtu etapid ja seisukohad ja siis saame öelda, et kas ettevõtjad on midagi valesti teinud või mitte. Selge on muidugi see, et siin on mitu osapoolt ja ei ole ainult võtjad," ütles Rõivas.

Peaministri ja Reformierakonna juhi sõnul on aga tema jaoks küsimus Savisaare juhtumi mõjust poliitikale teisejärguline. "Selge see, et see huvitab paljusid, aga ma hoiduks spekulatsioonidest. Minu jaoks on küsimus konkreetne: kas on piisavalt tõendeid ja veendumus, et toime on pandud kuritegu ja kui see nii on, siis kohus selle kohta ka vastava otsuse teeb," rääkis Rõivas.

Peaminister avaldas lootust, et Tallinna linnapea tervis on piisavalt heas seisus ja et Savisaar saab ka oma seisukohad esindatud ning et protsess ei mõjuks sedavõrd kurnavalt, et see Savisaare tervisele kuidagi mõju avaldaks.

"Samas see, mis puudutab kohtupidamist, siis ma ei usu, et kohus otsuseid langetab selle pinnalt, milline mulje avalikkusele on jäetud. Eestis väga professionaalne süsteem, hinnatakse tõendeid, hinnatakse episoode jne. Avaliku aravmusega saab manipuleerida, aga ma ei usu, et see mõju avaldab," rääkis Rõivas.

Peaministrilt küsiti ka, et kas Reformierakond oleks nõus tegema koalitsiooni Keskerakonnaga, mille juht oleks näiteks Kadri Simson.

"See, milline on ühe või teise erakonna koostöö, sõltub paljudest asjadest: suhtumisest, seaduste järgmisest ja minu jaoks ka sellest, kas nad on valmis muutma kurssi julgeolekupoliitikas, kus erakonna esimehe tasandil pole siiani selgelt välja öelnud, kas Krimm vabastati või vallutati," ütles Rõivas.

Peaministrilt küsiti kommentaari ka meediast esitatud väidete kohta, et mitmed reformierakondlased küsisid kunagi ärimees Vjatšeslav Leedolt altkäemaksu.

Rõivas vastas, et Tallinna Sadama puhul on kahtlustuse saanud kaks juhatuse liiget, kelle puhul ei näe peaminister ühtegi poliitilist jõudu, kes ei tahaks, et õiglus jalule saaks.

Altkäemaksu juhtumit pidas aga Rõivas kuulujutuks, mis pärineb rohkem kui 15 aasta tagusest ajast ja seda kommenteerida oleks Rõivase teatel kohatu.