"Täna avaldatud ERRi uuring näitab väga selgelt, et valimiste võidule ja järgmise valitsuse moodustamisele pretendeerivad kaks erakonda - Keskerakond ja Reformierakond. Jutud stiilis "Keskerakond ei võida niikuinii" on mõjunud Keskerakonna toetusele pärmina ning pannud samas nii mõnegi potentsiaalse Reformierakonna toetaja uskuma, et kõik on niikuinii kindel. Vahe on 4%," kirjutab Rõivas.

Peaminister nendib, et nii mõnigi on talle viimastel kuudel öelnud, et Eestil läheb tulevikus nii kui nii hästi ja küll me hakkama saame, isegi kui ta valima ei jõua.

"Tegelikult ei ole mitte miski ei veel otsustatud. Peale selle, et meil kõigil on hääl, mida tasub kasutada targalt ning vastutustundlikult. Valimised ei ole lauamäng, eriti tõsiselt tuleb oma hääle kaalu suhtuda muutunud julgeolekuolukorras," kirjutas Rõivas.

Valik Reformierakonna ja Keskerakonna vahel saab olema väga põhimõtteline - kas jätkame eestimeelse valitsusega ja kindlalt tagatud julgeolekuga ning kasvava majandusega riigina või pööratakse sellelt teelt ära, arvab Rõivas.

Lõpetuseks kutsus peaminister erakonnkaaslasi üles suhtlema oma sõprade ja tuttavatega, et tutvustada Reformierakonna visiooni ja valimislubadusi ning kutsuma neid valima Eestile kindel tulevik.

Erakondade populaarsuselt on riigikogu valimiste eel esikohal Keskerakond, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute aktsiaseltsi uuringust.

Keskerakond oli uuringu järgi esikohal 26 protsendiga. Talle järgnes Reformierakond 22 ja sotsid 16 protsendiga, vahendas "Aktuaalne Kaamera".

Isamaa ja Res Publica Liidul oli 15-protsendine toetus ning parlamendi valimiskünnise ületaks ka kuue protsendiga Konservatiivne Rahvaerakond ja Vabaerakond.