Delfi küsis, kuidas paistab Vao sündmuste valguses peaministrile see, et samal ajal kui Eesti riik on andnud lubaduse pagulasi kaitsta, esinevad kaitseliidu ja kaitseväe teabeohvitserid avaldustega , mis viimases hädas Eestisse jõudnud inimeste väärikust riivavad, nimetades neid murjaniteks, inimrämpsuks ja mugavusprussakateks.

„Piinlikud sõnavõtud. Eesti riigi teenistuses oleval inimesel on lubamatu midagi sellist välja öelda. Ma loodan, et kaitseliit võtab juba lähemal ajal selge seisukoha selles suhtes, mis puudutab konkreetse inimese ametis jätkamist,“ mõistis peaminister üheselt kaitseliidu avalike suhete osakonna spetsialisti Urmas Reitelmanni sõnavõtu üheselt hukka.

„Minu jaoks ületab selline sõnakasutus sõnavabaduse piiri,“ sõnas Rõivas ja lisas, et peab sõnavabadust väga oluliseks. „Peame oluliseks ka seda, kui inimestel on meist oluliselt erinevad arvamused, aga seda piirini, millest hakatakse tegema kahju teistele inimestele. Sellised väga solvavad ja väga sildistavad väljaütlemised on täiesti kohatud ja lubamatud.“

Jaga
Kommentaarid