Rõivas lausus Delfile, et Keskerakonna ja sotside ettepanekud maksutõusuks olid natuke erinevad, ent mõlemad tahtsid oma vägagi mitmekülgseid kulutamisettepanekuid rahastada just astmelise tulumaksu abil.

"Kohti, kust raha ära võtta, ei leia kuigi lihtsalt ka opositsioon. Kui tahetakse kümneid lisamiljoneid anda, siis seda kiputakse tegema maksutõusude ettepanekutega," lausus Rõivas.

Üldiselt hääletas koalitsioon taolised opositsiooni kulutamisettepanekud maha, ent oli ka erandeid. Näiteks toetas koalitsioon Rõivase sõnul opositsiooni ettepanekut kirjutada riigieelarvesse eraldi reana rahvusraamatukogu Euroopa Liidu infokeskusele minev summa. See ei toonud kaasa lisakulusid, ent andis eelarvet detailsemalt lahti kirjutades asutusele kindlustunnet juurde, selgitas Rõivas seda otsust.

Kohal käisid täna oma valdkonna eelarvet tutvustamas ka välisminister Urmas Paet ja kultuuriminister Rein Lang. Rõivase sõnul on selle peamiseks eesmärgiks opositsioonile võimaluse andmine ministritelt küsides eelarve kohta täpsemat infot saada. Üldiselt kutsutakse kohale kõik ministrid, kelle suhtes opositsioonisaadikutel huvi on, ent ka koalitsioonisaadikud kasutavad võimalust ministritelt aru pärida.