OECD tunnustab Eestit kiire majanduskriisist taastumise eest ning tõstab esile seniseid majanduspoliitilisi valikuid nagu korras riigirahandus ja stabiilne maksupoliitika, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Positiivse näitena toob OECD raport välja valitsuse initsiatiivi viia ellu struktuurseid reforme. OECD märgib ka, et Eesti majanduskeskkond soosib kestlikku majanduskasvu. Kokkuvõttes kujutab raport Eestit aruka ning avatud riigina.

OECD osundab ka meie majanduse väljakutsetele nagu madal tootlikkus, energiamahukus ja tööturu vajadused.

Rõivase sõnul on need meile teada murekohad, mida tõi esile ka riigikantselei värske Eesti konkurentsivõime kava „Eesti 2020“vaheraport.

„Struktuursete muudatuste vajadus oli selge juba aastaid tagasi, olgu selleks koolivõrgu- või töövõimereform või maksukoormuse nihutamine tööjõult saastamisele ja ressursside kasutamisele,“ ütles Rõivas. „Kõigi nende väljakutsete osas on valitsus vajalikke samme ette võtnud,“ lisas ta.

OECD on maailma kõige arenenumaid riike koondav organisatsioon, mille eesmärk on kasvatada majanduslikku heaolu ja edendada hea riigivalitsemise põhimõtteid. Selleks jagavad OECD 34 liikmesriiki omavahel teadmisi ja kogemusi. Eesti liitus 2010. aastal OECDga osaliselt selleks, et saada väärtuslikke teadmisi ja kogemusi ka enda majanduse arendamiseks.

Peaminister Taavi Rõivase ja OECD peasekretäri José Ángel Gurría ühine pressikonverents, kus tutvustatakse Eesti majandusülevaadet, toimub täna kell 15.15 Stenbocki majas.

OECD peasekretär kohtub täna veel majandus- ja taristuminister Urve Palo, välisminister Keit Pentus-Rosimannuse ning rahandusminister Maris Lauriga.