"Kui meie strateegilised partnerid vajavad abi ja tuge, siis Eestil on tahe ja valmisolek seda pakkuda," lausus ta.

Rõivase sõnul konsulteeritakse esmalt liitlastega nii EL-is ja NATO-s kui ka kahepoolselt, et arutada, millised meetmed Daeshi vastu on kõige tõhusamad ja kus meie abi oleks kõige tõhusam. "Eesti on näinud oma ettevaatava kaitseplaneerimise käigus ette võimalust panustada Eesti kaitseväe instruktorite osalemist Daeshi vastu võitlevate relvajõudude väljaõpetamisel," sõnas Rõivas.

"Samas võib panustamise analüüsi käigus selguda vajadus ja võimalus panustada mõne konkreetsema nišivõimekusega, olgu see siis eriüksuse või siis mõne spetsiifilisema eriala staabiohvitseridega. Oluline on aga see, et me peame ja tahame oma võimete piires Prantsusmaad abistada," lisas ta.

Prantsuse sõjalennukid andsid öösel uusi õhulööke Islamiriigi kantsile Raqqale Põhja-Süürias ning hävitasid komandokeskuse ja väljaõppekeskuse, teatas kaitseministeerium täna. Prantsusmaa kaitseministeeriumi teatel viisid rünnaku läbi kümme hävituslennukit Rafale ja Mirage 2000 kell 00.30 Greenwichi aja järgi ja heitsid sihtmärkide pihta 16 pommi.