Lavrov ütles eile, et Moskvas ollakse veendunud, et Eesti-Vene piirileping ratifitseeritakse varsti. Ajakirjanik uuris, kui tõsiselt saab neid sõnu võtta.

Peaminister märkis, et Euroopa Liidu riikide suhe Venemaaga ei ole praegu tavapärane. "Me pole tagasi heanaaberlikes suhetes. Selleks on põhjused, nagu Venemaa tegevus Ukrainas. Ma arvan, et kõik mõistavad, et suhted on seetõttu jahenenud, kui pehmelt väljenduda," lausus Rõivas.

"Nii Venemaa kui Eesti huvi on, et meie riikide vahel oleks selge piir, nii juriidiliselt kui füüsiliselt. Selle füüsilise piiriga oleme mõnda aega tegelenud. Tööd on läinud justiitsminister Hanno Pevkuri vedamisel käima plaanipäraselt, ka maaomanikega on kokkuleppeid juba sõlmitud," kinnitas Rõivas.

"Juriidilise poole pealt – piirileping, mis on allkirjastatud, tuleb ka ratifitseerida. Olen seda meelt, et see on ka meie huvi, et saame juriidilise staatuse selgemaks," nentis Rõivas.

"Eilset Sergei Lavrovi väljaütlemist vaadates, siis selle sisu on veel vara hinnata. Ootame riigiduuma sammud ära – kui astutakse ratifitseerimise suunas, siis Eesti taha see ratifitseerimise protsess ei jää," kinnitas Rõivas. "Vaatame, kas järgnevad konkreetsed teod."