Rõivas tuletas meelde, et kooseluseadus võeti vastu poolteist aastat tagasi ja lisas, et on viimane aeg see seadus ka rakendada.

"Praeguseks on täiesti selge, et seaduse muutmata kujul rakendamiseks ei ole kevadel valitud riigikogu koosseisus vajalikku 51 häält ning seetõttu on meil kaks esmapilgul lihtsat valikut - kas jätta juba vastuvõetud seadus rakendamata või otsida parlamendis kompromissi, et vajalik enamus tagada," ütles Rõivas.

"Minu kindel veendumus on, et kuni on võimalus kompromissi õnnestumiseks, tuleb selle nimel tööd teha. Isegi, kui see töö võtab nädalaid ja tekitab avalikkuses ja kärsitumates kolleegides rahutust. Kuigi formaalselt on tegu kõigest ühe seaduse rakendusaktidega, ei peaks kedagi üllatama, et see küsimus kütab kirgi nii poliitikute seas kui ühiskonnas laiemalt," lisas Rõivas.

"Vaatamata avalikkuses jäänud muljele on nii SDE kui IRLi liidrid osalenud aktiivselt lahenduse otsimises ning teevad seda jätkuvalt. Samas tuleb ka mõista, et sedavõrd olulises küsimuses ei saa lõplik lahendus sündida kolme inimese kokkuleppena, kõikidele erakondadele on vaja anda aega lahenduse nimel töötada," ütles Rõivas lõpetuseks.