„Meil ei ole olnud peale seda (advokaatidest loobumist – toim.) võimalik temaga suhelda ametnike või konsuli tasemel. Eks me võime sel teemal spekuleerida ja seda on ka avalikult välja öeldud, et me kõik mõistame, mis olukorras Eston Kohver seal vanglas on,“ sõnas Rõivas. Ta ei soovinud pikemalt tagamaade osas spekuleerida, sest praeguses olukorras võib põhjuseid ainult oletada.

Küsimusele, kas võimalusel määratakse Kohverile uued kaitsjad, vastas Rõivas, et riik on omalt poolt andnud märku täielikku valmisolekut advokaadid leida ja neile tasu maksta.

„Aga selge on see, et vastu kellegi tahet ei ole võimalik talle advokaate määrata ja kui isik ise on sellest loobunud, kas vabatahlikult või surve all, siis vägisi seda teha ei saa,“ lausus Rõivas. Millal Eesti konsulil Moskvas temaga uuesti kohtuda saab, pole Rõiva sõnul veel teada.

5. septembril Eesti piiri äärest Venemaa eriteenistuse FSB poolt röövitud Eston Kohverit hoitakse seniajani kinni Moskva Lefortovo vanglas. Eile teatas Kohver, et loobub endale Eesti poolt määratud advokaatidest Mark Feiginist ja Nikolai Polozovist.