„NATO on palju ära teinud. Oleme tugevad ja kohandunud muutunud julgeolekuolukorraga,“ ütles Rõivas Brüsselis, vahendab valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Liitlaste kohalolek NATO idapiiril peab jätkuma ja suurenema ning selle nimel tuleb teha koostööd,“ nentis peaminister ja lisas, et peasekretär Stoltenbergi juhtimisel on tehtud olulisi samme atlandiülese julgeoleku tagamiseks.

„NATO tugevuse eelduseks on kindlameelne töö: liitlaste kohalolu pikaajaline jätkumine ja suurenemine, realistlikud ning läbi harjutatud kaitseplaanid, kiired otsustusprotsessid ning sõjaliste võimekuste olemasolu,“ ütles peaminister. „Selle nimel peame kollektiivselt iga päev vaeva nägema.“

Peaminister Rõivas tutvustas NATO peasekretärile ka uue ametisse astunud valitsuse julgeolekuprioriteete. „Oleme pühendunud täitma nõuet, et kaitsekulud on 2% SKT-st. Kahele protsendile lisaks katame liitlaste vastuvõtmisega seotud kulusid, et tugevdada kollektiivkaitset läbi NATO liitlaste püsiva kohaloleku Eestis.“

Peaminister Rõivas ja peasekretär Stoltenberg andsid üheskoos au Eesti kaitseväelastastele ja kaitseliitlastele, kes on võidelnud oma elu ja tervise hinnaga nende väärtuste eest, millesse usub Eesti, NATO ning ülejäänud demokraatlik maailm.