Täna kiitis Euroopa Komisjon heaks partnerlusleppe Eestiga Euroopa struktuuri- ja investeerimisfondide kasutamiseks aastail 2014–2020.

Samuti kiideti heaks samalaadsed lepped Läti ja Leeduga. Sellest tulenevalt on Barroso ja Balti riikide peaministrite kohtumise üheks peateemaks eurorahade kasutamine majanduse elavdamiseks ning töökohtade loomiseks.

Samuti räägitakse kohtumisel Ukraina ja Venemaaga seonduvatest arengutest, energeetikast ja transpordist ning järgmisel nädalal toimuva Euroopa Ülemkogu kohtumise ettevalmistamisest.

Rõivas, Straujuma ning Butkevičius arutavad ka Rail Balticu projekti seisu. Sel nädalal lepiti Tallinnas kokku Rail Balticu ühisettevõtte aktsionäride lepingus, mis on oluline edasiminek peale aasta kestnud läbirääkimisi.

Pärastlõunal käivad Rõivas ja Barroso Eesti infotehnoloogia ja e-riigi lahendusi tutvustavas esitluskeskuses Ülemiste Citys, kohtuvad Laulasmaal maailmakuulsa helilooja Arvo Pärdiga, teevad sõidu Euroopa Liidu struktuurivahendite toel ostetud Elroni elektrirongiga ning külastavad päeva lõpetuseks ka Jaan Elkeni näitust "Tagasi hüperreaalsusesse 2" kunstihoones.